Ωραίος ως Έλλην!

Ήταν η ωραιότερη εβδομάδα της καριέρας του, ενδεχομένως και της ζωής του. Συνάμα ήταν και τόσο υπαινικτική για αυτά που μπορούν να ακολουθήσουν κι έχουν ταβάνι τον ουρανό…

Γυρίστε το χρόνο τρία χρόνια πίσω και δε θα δυσκολευθείτε να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη διαδρομή έχει διανύσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στη σειρά των τελικών της ΑΤΡ. 

Το 2016 λοιπόν ο 18χρονος τότε Στέφανος «έκανε μπάλες» με τον Ντόμινικ Τιμ στην προπόνηση του Αυστριακού. Δε γνωρίζονταν ιδιαίτερα, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι ότι ο Τιμ γνωρίζει καλά τον Τστσιπά… 

Μετά από δυόμιση ώρες στην Ο2 Arena ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε το σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα του λέγοντας στον Τιμ ότι αποτέλεσε έμπνευση για την εξέλιξη του!

Ο Τσιτσιπάς είναι πια ο Έλληνας θεός του παγκοσμίου τένις. Δεν είναι μόνο τα πεπραγμένα του εντός κορτ, αλλά πόσο υπαινικτικά είναι αυτά για ό,τι μπορεί να ακολουθήσει στην καριέρα του. 
Από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, έχει στην τροπαιοθήκη του έναν τίτλο που δεν έχει πανηγυρίσει ο Ράφαελ Ναδάλ! 
Αυτόν τον τίτλο επίσης τον πανηγύρισε σε νεαρότερη ηλικία από το Ρότζερ Φέντερερ. 

Το 2018 τέτοιο καιρό πανηγύριζε την κατάκτηση των τελικών της Next Gen κι ένα χρόνο αργότερα κατακτά τον τίτλο στο τουρνουά που μετέχουν οι κορυφαίοι οκτώ τενίστες με βάση την κατάταξη τους στην ΑΤΡ. 

Μέσα σε ένα χρόνο έκανε τους Έλληνες να «μάθουν» τένις, να τον αποθεώσουν και να τον αμφισβητήσουν εύκολα. Αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη του νίκη. Κατάφερε να διαχειριστεί και αυτή την πίεση που ξαφνικά «φορτώθηκε» στους ώμους του και να παρουσιάσει στο Λονδίνο πρόσωπο που προοιωνίζει (ξανά) σπουδαίο μέλλον. 

Ήταν ήρεμος στις δυσκολίες, τολμηρός και αθλητικά θρασύς, με επιβλητικά καθαρή σκέψη και χαρακτήρα ολοκληρωμένο για να φέρει εις πέρας το πλάνο του απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Απέναντι σε κάθε δυσκολία αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έπαιζε με έντονους πόνους στα δάκτυλα του ποδιού του!

Αλλά οι πόνοι δε στάθηκαν αρκετοί για να τον σταματήσουν. Τον έκαναν πιο γενναίο, πιο αποφασισμένο…

Ανήκει στην ελίτ του αθλήματος και μεταξύ μας δεν περιμέναμε αυτή τη σπουδαία εβδομάδα για να το (ξανα)γράψουμε… 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.