5 πράγματα που δεν ξέρετε για το «Destroyer» με την Νικόλ Κίντμαν

Ενα διαφορετικό αστυνομικό θρίλερ, μία “κατεστραμμένη” Νικόλ Κίντμαν. Ολα όσα θέλετε να μάθετε για το “Destroyer” που κάνει πρεμιέρα στα κανάλια novacinema.

Πόσα έχετε ακούσει για το “Destroyer” της  Καρίν Κουσάμα  – ένα σύγχρονο υπαρξιακό νουάρ όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κι όπου όλοι είναι βρώμικοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου;

Η Κίντμαν υποδύεται την Εριν Μπελ, μια πρώην αστυνομική ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού τμήματος του Λος Αντζελες που επιστρέφει για να έρθει αντιμέτωπη με μία υπόθεση που έχει θάψει στο παρελθόν της. Ομως εκείνο ξυπνά: ο αρχηγός της συμμορίας που της στοίχισε κάθε ιδεαλιστική πίστη στους νόμους και την τάξη, βγαίνει από το λαγούμι του και την (ξανα)προσκαλεί να τον ακολουθήσει.

Διαβάστε 5 πράγματα για την ταινία και μη χάσετε την πρεμιέρα της στα κανάλια novacinema!

Ποια είναι η σκηνοθέτης,  Καρίν Κουσάμα;  Δυναμική γυναίκα σκηνοθέτης, υπογράφει ταινίες με δυναμικές γυναίκες ηρωίδες.  Από το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, το «Girlfight» (2000) με την Μισέλ Ροντρίγκεζ, μέχρι το sci-fi «ΑEon Flux» (2005) με την Σαρλίζ Θερόν, η Κουσάμα έχει τα κορίτσια της να είναι μαχήτριες με σκοτεινό παρελθόν και δύσκολο παρόν. Η Κουσάμα όμως έχει κάνει και τηλεόραση: από το «L World» μέχρι το «Masters fo Sex» και το «Billions» έχει σκηνοθετήσει και για την μικρή οθόνη.

«Η Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την έχετε ξαναδεί»  Είναι αλήθεια ότι από την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα και το πρώτο-πρώτο τρέιλερ, η μεταμόρφωση της Κίντμαν έκλεψε την παράσταση! Oσο κι αν “η καταστροφή” επιτυγχάνεται και από τις τεχνικές του make up, η ερμηνεία της Κίντμαν είναι που έδωσε την μορφή στην ηρωίδα. Από το πρώτο πλάνο, όταν η «Εριν Μπελ» ξυπνά στο αμάξι της με τον ήλιο στα γεμάτα ρυτίδες πρησμένα μάτια της, αυτό που βλέπεις δεν είναι «η Νικόλ Κίντμαν όπως δεν την είδες ποτέ», αλλά μια γυναίκα, βαθιά κουρασμένη από τη ζωή – να κουβαλά τους δαίμονες της στους ωμους της, βλέπεις τον χαρακτήρα κι όχι την ηθοποιό.

Δημιουργικός… «πυρετός». Ακόμα όμως και μία γρίπη βοηθάει! Η Κίντμαν ομολόγησε σε συνεντεύξεις της ότι στο δεύτερο μισό των γυρισμάτων ήταν άρρωστη με πυρετό. Προσπάθησε ομως αυτό να το βγάλει στα υπέρ της ερμηνείας της. Η κούραση, η εξάντληση, η αλλοίωση του βλέμματος και του προσώπου της, οφείλονται στο ότι «πραγματικά δεν μπορούσα σχεδόν να σταθώ όρθια».

Μην μιλάτε στη Νικόλ για το make up, πληγώνεται! Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Νικόλ Κίντμαν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της για ένα ρόλο, με πρώτη και καλύτερη τη μύτη της Βιρτζίνια Γουλφ στις «Ωρες» του Στίβεν Ντάλντρι, την ταινία που της χάρισε και το πρώτο της Οσκαρ. Από τότε, κάθε φορά που κάποιος δημοσιογράφος επέμενε για την μεταμόρφωσή της συναντούσε την οργή της. Η Νικόλ πληγώνεται όταν κάποιος επικεντρώνεται στο μακιγιάζ κι όχι στην ερμηνεία της. «Αν ο θεατής προσέχει το πρόσωπό μου, μάλλον δεν κάνω καλά τη δουλειά μου» είπε στους δημοσιογράφους μετά την πρεμιέρα του «Destroyer» στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Σεμπάστιαν Σταν – τι συνδέει τον πρωταγωνιστή με το ελληνικό σινεμά;  Ο συμπρωταγωνιστής της Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του «Monday», της νέας ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (του σκηνοθέτη του «Suntan»). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.